Home

Trein op waterstof

De Duitse treinen worden op een centrale plaats volgetankt met waterstof, waardoor ze onderweg zelf elektriciteit kunnen maken. Met een lading waterstof kunnen de treinen zo'n 1.000 kilometer rijden. Tanken duurt 15 à 20 minuten. De waterstoftreinen stoten helemaal niets uit, alleen wat waterdamp In het onderzoek is rekening gehouden met het duurzaam produceren van waterstof, maar ook met de veiligheidsaspecten van waterstof als energiedrager voor treinen. Volgens de onderzoekers is de verwachting dat er vanaf circa 2020 al treinstellen in kunnen stromen en in de periode 2022 tot 2024 volledige exploitatie kan worden uitgevoerd Treinen op waterstof De zogeheten Coradia iLint treinen zijn in staat om 1.000 kilometer af te leggen op een volle tank waterstof. Stoom en water zijn de enige stoffen die de treinen uitstoten. Ze rijden sinds afgelopen maandag een route tussen Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde en Buxtehude

De waterstoftrein rijdt in Duitsland: de (schone) trein

Trein op waterstof. De sleepboot wordt de eerste toepassing van de motor, maar als het aan de bouwers ligt zeker niet de laatste. Zij denken aan dieselocomotieven die met dit systeem groener kunnen worden, generatoren en nog een heleboel andere plekken waar nu zware, vervuilende dieselmotoren staan. Als de motor constant op (groene) waterstof draait, stoot hij 85 procent minder CO2 uit dan een. Voor Groningen zijn treinen niet de enige voertuigen op waterstof. In Groningen en Drenthe gaan in 2020 twintig nieuwe waterstofbussen rijden. Daarnaast komt er in Groningen ook een waterstoftankstation waar personenauto's en bussen kunnen tanken. Tags: Groningen leeuwarden waterstoftrei Meer treinen gaan op waterstof rijden Van: redactie op 8 januari 2019 Alstom en Eversholt Rail hebben het ontwerp onthuld van een nieuwe waterstoftrein voor de Britse markt. De trein, met de codenaam 'Breeze', is een aangepaste versie van bestaande klasse 321-treinen. Deze treinen kunnen al in 2022 door het VK rijden, zonder enige schadelijke uitstoot. Alstom en Eversholt Rail werken nauw. Op 16 september 2018 is in Duitsland de eerste waterstof-aangedreven trein gaan rijden. Twee lichtblauwe Coradia iLint treinstellen, gebouwd door het Franse bedrijf Alstom, onderhouden een 100 kilometer lang traject tussen Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde and Buxtehude in Noord Duitsland. Ze vervangen hiermee 2 diesel treinstellen

Een trein op waterstof? - H2Platfor

Dat is nieuw, want tot nu toe reden treinen op waterstof door vlak landschap, zoals dat van Nederland en Noord-Duitsland. De proef met de waterstoftrein duurt naar verwachting enkele maanden. Een waterstoftrein is stiller dan een trein die op diesel rijdt en bovendien milieuvriendelijker. De waterstoftrein haalt een topsnelheid van 140 km/uur De eerste Nederlandse waterstoftrein reed vanmiddag bij Oldenzaal het land binnen. De trein is onderweg naar Groningen, waar hij een paar weken 's nachts gaat proefrijden tussen Groningen en..

Volgens Toyota krijgt de eerste versie van de trein een topsnelheid van 100 kilometer per uur en een actieradius van ongeveer 140 kilometer. De trein is uitgerust met vier units van elk vijf waterstoftanks met een totale capaciteit van 1.020 liter onder een druk van 700 bar. De eerste testrit zou in het voorjaar van 2022 moeten plaatsvinden Alstom gaat de komende periode nieuwe Coradia iLint-treinen uitrusten met een grotere waterstoftank, waarmee ongeveer 1000 kilometer kan worden afgelegd. De eerste treinen worden in 2021 worden opgeleverd. De trein waar de proef mee werd gereden, kan tot 600 kilometer op één brandstoftank rijden De trein op waterstof is van producent Alstom, die in Salzgitter in Duitsland op dit moment ook aan het testen is. Groningen is zeer geïnteresseerd, omdat er in deze provincie veel trajecten zijn zonder bovenleiding. Daar rijden momenteel dieseltreinen. Meer bovenleiding kostbaar. Gedeputeerde Fleur Gräper van Groningen wil wat betreft de mobiliteit naar zero emissie. Zij stelt in de.

Eerste treinen op waterstof rijden nu rond in Duitslan

 1. Een trein op waterstof bleek ook nog eens bijna 50% stiller dan de huidige dieseltrein. Geen uitstoot. De provincie en de betrokken partijen willen de treinen in Noord-Nederland laten rijden zonder dat ze CO2 uitstoten. De waterstoftrein is daar een goede mogelijkheid voor, zonder dat daarvoor hoeft worden geïnvesteerd in bovenleidingen. Samenwerking. Bij de proef met de waterstoftrein werkte.
 2. uten worden bijgevuld
 3. Nederland: Trein op waterstof begint met proefritten tussen Groningen en Leeuwarden Update: De eerste trein op waterstof is woensdagmiddag Nederland binnengereden. Bij Oldenzaal stak de trein de grens over, onderweg naar de tijdelijke stalling Leeuwarden. Het voertuig wordt door locomotieven naar de Friese hoofdstad gebracht, er is slechts vergunning gegeven voor het rijden op een beperkt stuk.
 4. Dieselboemeltjes worden vervangen door schone treinen op waterstof. De stinkende en roetende dieseltreinen worden vervangen door treinen die zélf elektriciteit opwekken uit waterstof

Treinen op waterstof zijn al in Noord-Duitsland in gebruik. De resultaten zijn zó positief dat de regionale treinvervoerders in Duitsland inmiddels 41 treinen op waterstof hebben besteld. Deze gaan vanaf 2022 rijden in de regio Bremen / Hamburg en in het gebied ten noorden van Frankfurt am Main. De waterstoftrein in Oostenrijk rijdt dit najaar tot 26 november op proef op de Aspangbahn of. De eerste treinen maken op zijn vroegst in 2025 deel uit van de reguliere dienstregeling in de noordelijke provincie. In maart werden tussen Groningen en Leeuwarden twee weken lang proefritten uitgevoerd met de waterstoftrein. Met deze eerste testritten is bewezen dat er zero emissie-treinen zijn die nu al in Noord-Nederland kunnen rijden, is de conclusie van het haalbaarheidsonderzoek.

Wanneer deze poging om praktijkervaring op te doen een succes is, heeft de provincie Groningen de ambitie om nieuwe treinen vanaf 2023 op waterstof te laten rijden. Zeer bijzonder momen Een trein op waterstof is voor de provincie Groningen dan ook een logische volgende stap. ProRail onderzoekt als mede-initiatiefnemer of de waterstoftrein een haalbaar alternatief is op weg naar een CO2-neutraal spoor vanaf 2050. Ook Arriva ondersteunt deze ambitie en wil in de praktijk onderzoeken of waterstof ook in het treinvervoer toegepast kan worden. De waterstoftrein is van het bedrijf.

Waterstof voor schepen: hybride motor voor sleepboot in

 1. Treinen op waterstof lijken me interessant als we daarmee internationaal (vracht)verkeer kunnen ont-dieselen. Maar waterstoftanks maken die qua range kunnen concurreren met accu's blijkt keer op.
 2. Noord-Nederland is sinds woensdag een trein op waterstof rijker. De trein rijdt de komende weken 's nachts testritten. Waterstoftreinen moeten op termijn de bestaande dieseltreinen gaan vervangen. De trein van fabrikant Alstom reed afgelopen woensdagavond Nederland binnen vanuit Duitsland, op weg naar zijn stalling in Leeuwarden
 3. Een waterstoftrein wordt aangedreven door een elektrische motor. De benodigde energie wordt aan boord van de trein opgewekt door waterstof en zuurstof in een waterstofcel met elkaar te laten..
 4. De eerste locomotief op waterstof is afgelopen zondag in gebruik genomen in Niedersachsen, gebouwd door het Franse Alstom. Twee exemplaren, om precies te zijn. De trein kan ongeveer 1.000 kilometer per tank. Duurder om te maken, maar vriendelijke water- en zuurstofemissies. Veertien andere worden komend jaar geleverd aan de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) en Eisenbahnen und.
 5. In het noorden van Duitsland rijdt sinds gisteren een trein op waterstof

Een trein op waterstof is voor de provincie Groningen dan ook een logische volgende stap. ProRail onderzoekt als mede-initiatiefnemer of de waterstoftrein een haalbaar alternatief is op weg naar een CO2-neutraal spoor vanaf 2050. Ook Arriva ondersteunt deze ambitie en wil in de praktijk onderzoeken of waterstof ook in het treinvervoer toegepast kan worden. De waterstoftrein is van het bedrijf. De tank op de trein bevat genoeg waterstof om 600 tot 800 km te rijden, de trein biedt plaats aan 300 passagiers en heeft een kruissnelheid van 140 km/h. Volgens Alstom rijdt de trein zuiniger dan zijn dieselvariant. Nedersachsen heeft een order geplaatst voor veertien waterstoftreinstellen, die allen uiterlijk in 2020 in bedrijf moeten zijn

Alstom is enorm trots op deze door waterstof aangedreven regionale trein, jubelt de directeur van Alstom. De Duitse deelstaat Nedersaksen heeft in november 2017 als eerste waterstoftreinen besteld. Het gaat om 14 iLint-treinen. Alstom mag niet alleen de treinen bouwen, maar ook voor 30 jaar onderhouden. Vanaf deze zomer zullen twee prototypen worden ingezet op het Duitse Elbe-Wesernetwerk. Dat laatste station draait dus op 100% groene waterstof. Of er ook groene waterstof in het netwerk van Air Liquide kan worden geïnjecteerd, is nog niet duidelijk. Maar de pijpleidingen zouden alleszins al een aanvulling kunnen zijn op echt groene tankstations die hun waterstof halen uit zonne- of windmolenparken dagje reizen met de trein en in de waterstof trein kijken Vervoer in Europa. Loading... Unsubscribe from Vervoer in Europa? Cancel Unsubscribe. Working... Subscribe Subscribed Unsubscribe 261.

Groningen - De waterstoftrein is een volwaardig alternatief voor de huidige dieseltrein. Dat blijkt uit de proef met een waterstoftrein van Alstom, waar de provincie en ProRail begin 2020 initiatief toe namen. De trein reed op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden De eerste trein op waterstof ter wereld wordt in commerciële dienst genomen en hij is klaar voor serieproductie, zei Alstom-topman Henri Poupart-Lafarge tijdens een ceremonie in Bremervörde. Daar.. Een trein op waterstof is een logische volgende stap, aldus de provincie Groningen. Vervoerder Arriva en infrabeheerder en mede-initiatiefnemer ProRail hadden ook wel interesse om de mogelijkheden van deze brandstof te onderzoeken. Test. Daarom volgende de komende weken een aantal testritten met dit voertuig van leverancier Alstom. Tijdens die ritten is er alleen testbemanning aan boord. De trein, uitgedacht door Alstom in de Duitse fabriek van Salzgitter, is uitgerust met brandstofcellen. Die zetten de waterstof om in elektriciteit voor de elektromotor. De trein rijdt emissievrij:..

Begin 2020 eerste waterstoftrein in Nederland - Op weg met

Meer treinen gaan op waterstof rijden : Duurzaamnieuw

 1. Op zaterdag 7 maart is de waterstoftrein voor publiek te bekijken. De trein staat die dag tussen 12.00 - 16.00 uur op spoor 1a van station Groningen. Lees ook: Testen Waterstoftrein begin 2020 tussen Groningen en Leeuwarden; Klimaatakkoord zet in op waterstof- en autonome treinen; Studie: waterstof veelbelovend alternatief voor dieseltrei
 2. Treinen op waterstof zijn futuristisch, zei de directeur van Arriva pas. In Duitsland denken ze daar anders over. De eerste waterstoftreinen rijden al. Zal Noord-Nederland volgen
 3. Op deze manier is de waterstoftrein een 100% emissievrije trein. Ook test met bussen op waterstof. Naast deze tests met de waterstoftreinen, start er in mei 2020 ook een test met een aantal bussen die op waterstof rijden. In Wenen rijden deze zomer al een aantal bussen rond die door waterstof worden aangedreven. Wanneer proef slaagt, zullen vanaf 2023 op een aantal buslijnen in de hoofdstad.
 4. Treinen op waterstof zijn al in Noord-Duitsland in gebruik. De resultaten zijn zó positief dat de regionale treinvervoerders in Duitsland inmiddels 41 treinen op waterstof hebben besteld. Deze gaan vanaf 2022 rijden in de regio Bremen / Hamburg en in het gebied ten noorden van Frankfurt am Main
 5. Woensdagmiddag reed voor het eerst een waterstof trein op het Nederlandse spoor. Met deze trein wordt de komende weken een aantal testritten gereden tussen Groningen en Leeuwarden. De trein kan een duurzaam alternatief zijn voor de huidige dieseltreinen. Met de testritten wordt praktijkervaring opgedaan met het rijden op groene waterstof. Dit . Lees verder » Contract getekend voor allereerste.

In Duitsland rijdt de eerste trein op waterstof - Alles

Eerste trein op waterstof? Waarom rijden er tussen Groningen en Leeuwarden nog steeds vervuilende diesels? En geen treinen op stroom, zoals op de meeste plaatsen in Nederland? Het antwoord is heel simpel: omdat op dit traject de elektrische bovenleiding ontbreekt. Net zoals op de boemels naar Roodeschool, Stavoren, Delfzijl en Nieuweschans. De aanleg van zo'n koperen leiding kost honderden. Treinen op waterstof zijn een goed alternatief voor bijvoorbeeld regionale spoorlijnen zonder bovenleiding. De uitstoot van de daar rijdende vieze dieseltreinen neutraliseert deze waterstofvariant. In Nederland is ongeveer een vijfde van het spoor bovenleidingloos en hier rijden ongeveer 140 personentreinen overheen. De komende jaren zijn er aanbestedingen voor meerdere kansrijke treindiensten. Die zetten waterstof en zuurstof om in elektriciteit. Uit de uitlaat komt enkel zuivere waterdamp. De waterstoftrein is niet alleen een pak milieuvriendelijker, hij is ook gevoelig stiller dan zijn evenknie op diesel. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in lithium-ionbatterijen en wordt gebruikt om de trein opnieuw te laten versnellen. De waterstoftrein heeft volgens Alstom. Treinbouwer Alstom en Eversholt Rail uit het Verenigd Koninkrijk hebben bekend gemaakt opnieuw flink te gaan investeren in treinen op waterstof. Het lopende investeringsprogramma wordt versneld uitgevoerd en er zal 1,1 miljoen euro extra in het project worden gestoken. In 2024 moeten de eerste waterstoftreinen in Groot-Brittannië gaan rijden Bij onze buren rijden er sinds kort ook twee treinen op waterstof. De eerste stap . Het enige wat de treinen uitstoten zijn stoom en water. Op een volle tank kunnen ze 1.000 kilometer afleggen. Sinds afgelopen maandag rijden de treinen in de Duitse staat Nedersaksen. Alstom, het Franse bedrijf dat de treinen maakt laat weten dat het tot en met 2021 nog eens veertien waterstoftreinen zal.

Aangezien waterstof duur is in de maak (en tot nu toe vaak milieuvervuilend) zal de trein de waterstof alleen gebruiken om genoeg energie op te wekken om zichzelf aan te drijven GRONINGEN - De waterstoftrein is een volwaardig alternatief voor de huidige dieseltrein. Dat blijkt uit de proef met een waterstoftrein van Alstom, waar de provincie en ProRail begin 2020..

Alstom test trein op waterstof - H2Platfor

Eerste Nederlandse trein op waterstof in aantocht; Friesland en Groningen houden proefrit in 2018. De provincies Friesland en Groningen en spoorbeheerder ProRail willen volgend jaar een proef houden met een trein die op waterstof rijdt. De noordelijke provincies hopen dat de waterstoftrein een goedkoop en duurzaam alternatief is voor de dieseltreinen die nu tussen Leeuwarden en Groningen. Op treinen bijvoorbeeld is een op het dak gemonteerd opslagsysteem voor waterstof geschikt (hoewel in het VK het aantal lage bruggen en tunnels dit lijkt uit te sluiten). NPROXX heeft een geavanceerd systeem ontwikkeld om waterstoftanks te monteren op een nieuwe regionale trein, die wordt gebouwd door een grote Duitse constructeur De trein is uitgerust met brandstofcellen die de waterstof omzetten in elektriciteit. Ion-lithiumbatterijen slaan de energie die vrijkomt bij het remmen op voor hergebruik bij het versnellen

Waterstoftrein Alstom succesvol getest in Duitsland

waterstoftrein SpoorPro

Waterstof voor treinen tussen Stadskanaal en Groninge

De Coradia iLint, zoals de trein heet, wordt al in Duitsland getest. Het is volgens de makers de eerste trein die volledig op waterstofcellen rijdt. De trein is gebouwd door de Franse treinfabrikant Alstom, bekend van de TGV. Eerste kwartaal van 202 De vervoerder wil op die manier uitzoeken of treinen op waterstof een goede manier zijn om het treinvervoer in de noordelijke provincie verder te verduurzamen. Eerder werd al bekend dat Arriva treinen aanschaft die op de duurzame diesel Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) kunnen rijden en op termijn kunnen laden via de bovenleiding. Daarvoor werkt Arriva samen met ProRail, de provincie Groningen. Railvoertuigen op waterstof NPROXX helpt de spoorwegsector om zijn doelstellingen voor minder uitstoot bij het vervoer te bereiken. Neem contact met ons op Brandstofceltreinen die op waterstof (H 2) rijden, vormen een cruciale factor in het bereiken van een milieuvriendelijk spoorverkeer Dit is de eerste keer dat er in Nederland een trein op groene waterstof rijdt. We kijken onder andere naar hoe de trein de dienstregeling kan rijden, het brandstofverbruik en het tanken. De testritten staan 's nachts gepland tussen 27 februari en 14 maart. Tijdens de testritten is er alleen testbemanning aan boord. De testen met deze trein worden gecoördineerd door DEKRA. Op weg naar een CO2.

Waterstof voor treinen wordt in Nedersaksen de nor

De door middel van waterstof aangedreven trein Coradia iLint tijdens de InnoTrans 2016 in Berlijn In Noord-Duitsland komen treinen op waterstof In Duitsland zullen vanaf 2018 treinen op waterstof rijden. Voor het eerst zal dit type daardoor seriematig in productie worden genomen Klimaatakkoord zet in op waterstof- en autonome treinen. Gepubliceerd op 28-06-2019 om 16:07 . Het kabinet verwacht dat waterstof de komende jaren een belangrijke energiedrager voor mobiliteit zal zijn en ook een rol zal spelen in de vervanging van dieseltreinen. Daarnaast wil het kabinet dat er meer testen komen met autonoom rijdende treinen. Dat staat in het Klimaatakkoord dat minister. Dit is de eerste keer dat er in Nederland een trein op groene waterstof rijdt. Daarbij wordt onder andere gekeken hoe de trein de dienstregeling kan rijden, het brandstofverbruik en het tanken. Het..

Waterstoftrein beleeft debuut op Nederlandse spoor | OVPro

Deze Toyota truck en trein rijden op waterstof Toyot

Op zaterdag 7 maart is de waterstoftrein voor publiek te bekijken. De trein staat die dag tussen 12.00 - 16.00 uur op spoor 1a van station Groningen. Met deze testritten wordt praktijkervaring.. D e eerste trein ter wereld die op waterstof rijdt is in Duitsland het spoor opgegaan. Dat meldt AFP. De trein werd gemaakt door het Franse Alstom. In totaal gingen twee treinen het spoor op, die een route van 100 kilometer reden tussen de steden Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde en Buxtehude. De waterstoftreinen bevatten brandstofcellen die elektriciteit produceren door een combinatie van. Treinen. De fabrikant Alstom bouwt treinen die op waterstof rijden. Tijdens de Klimaattop Noord maakte Alstom bekend begin 2020 een waterstoftrein te zullen gaan testen op het traject. Het project was een samenwerking tussen de provincie Groningen, Engie, ProRail, Arriva en Alstom. Vrachtauto's. De Brabantse voertuigenfabrikant VDL ontwikkelde naast een volledig elektrische truck ook een. Het waterstof wordt nu nog geproduceerd op basis van aardgas, wat veel energie vergt. In de toekomst moet het waterstof tot stand komen met groene stroom. De waterstoftreinen stoten niets uit. De waterstoftrein van Alstom - EPA De Franse treinconstructeur Alstom gaat zijn waterstoftrein die het al twee jaar proefdraait in Duitsland, ook in Oostenrijk testen. Gedurende drie maanden zal de trein sporen op reguliere passagiersverbindingen

Waterstof maakt trein in Groningen groene

Wat ook voor het eerst is in Nederland is een trein die op waterstof zal gaan rijden. De eerste proeven zullen de aankomende weken plaatsvinden op het traject Leeuwarden - Groningen. De treinen zullen in de nacht gaan rijden. Indien de treinen goed bevallen zal er worden gekeken of de treinen de diesel variant zou kunnen vervangen De productie van waterstof is energie-intensief en gebeurt doorgaans niet op een duurzame wijze. Niettemin wordt een waterstoftrein ontwikkeld. Dit treintype wordt geschikt geacht als vervanger van de dieseltrein, die nu nog her en der dienstdoet, hoofdzakelijk op kleine en weinig intensief gebruikte regionale spoorlijntjes Toyota komt met truck en trein op waterstof Nederlandse spoorbranche ziet nieuwe vertakkingen Betuwelijn liever dan IJzeren Rijn DB Cargo start verbinding tussen Rotterdam en Duitse achterland Met de Brenner Basis Tunnel is Oostenrijk er nog niet om Tirol te ontlasten Uitbreiding spoorcapaciteit voor haven Zeebrugge. Poll . Schiphol moet in het kader van de reorganisatie de oude vrachtdivisie. De gemeenten vinden dat deze spoorlijn een grote bijdrage kan leveren aan een betere bereikbaarheid. Hierbij onderzoeken ze of er waterstoftreinen ingezet kunnen worden. De gemeenten Hardenberg, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde gaan gezamenlijk een haalbaarheidsstudie doen voor de aanleg van de Nedersaksenlijn De trein reed op het spoor tussen Groningen en Leeuwarden. De Het brandstofverbruik, optrekken en remmen verliep zonder problemen. Het tanken met (groene) waterstof ging sneller dan verwacht en is veilig uit te voeren. Een waterstoftrein bleek bijna 50% stiller dan de huidige dieseltrein. Zero emissie De provincie en betrokken partijen hebben als doel om de treinen in Noord-Nederland zero.

Een trein op waterstof is dan ook een logische volgende stap. ProRail onderzoekt als mede-initiatiefnemer of de waterstoftrein een haalbaar alternatief is op weg naar een CO2-neutraal spoor vanaf 2050. Ook Arriva ondersteunt deze ambitie en wil in de praktijk onderzoeken of waterstof ook in het treinvervoer toegepast kan worden. De waterstoftrein is van het bedrijf Alstom. Na Duitsland is. Trein van de toekomst op waterstof? Arriva test waterstoftrein in 2020 Arriva doet volgend jaar in Groningen een proef met een waterstoftrein. De vervoerder wil zo uitzoeken of treinen op waterstof het treinvervoer in de noordelijke provincie verder kunnen verduurzamen. Eerder werd al bekend dat Arriva treinen aanschaft op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) die op termijn kunnen laden via de. SEMINAR: Waterstof (tweede sessie) op dinsdag 1 december 2020 (datum onder voorbehoud) In verband met het aantal personen dat we bij het seminar mogen ontvangen (50), organiseren we het seminar dat oorspronkelijk gepland stond op 22 april tweemaal (30-10 en 1-12). Ook nu maken we gebruik van een live stream. Dit seminar wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Procestechnologen. Het Franse bedrijf Alstom heeft een regionale trein op waterstof voorgesteld, die volgend jaar al zal rondrijden in Duitsland. De schone en stille trein vormt een veelbelovend alternatief voor duizenden vervuilende dieseltreinen in heel Europa. De Coradia iLint rijdt zonder bovenleiding en zonder fossiele brandstoffen. In de plaats komen waterstoftanks en brandstofcellen in het dak

Wanneer het over treinen gaat, hoor je de laatste jaren alleen maar nieuws over de snelste, de langste of de duurste trein. Maar Duitsland pakt het anders aan. Volgend jaar rijdt in Duitsland namelijk de eerste passagierstrein op waterstof. Dit kan een nieuwe revolutie veroorzaken in het transportlandschap Coradia iLint is de naam van de waterstoftrein. Het is de eerste trein die in Nederland op groene waterstof rijdt. Bij de testritten wordt onder andere gekeken hoe de trein de dienstregeling kan rijden, het brandstofverbruik en het tanken. De testritten staan 's nachts gepland tussen 27 februari en 14 maart Testritten trein op groene waterstof. maandag 24 februari 2020 . Tussen 27 februari en 14 maart a.s. worden er 's nachts op het traject tussen Groningen en Leeuwarden testritten uitgevoerd met een personentrein die op groene waterstof rijdt. Tijdens de testen rijdt de trein inclusief de testbemanning met een gewone snelheid een aantal keer tussen de stations Groningen en Leeuwarden. De. De aankomende twee weken gaat een waterstoftrein uit Duitsland proefrijden op het spoor tussen Leeuwarden-Groningen. We kunnen er alleen nog niet in. Gisteravond kwam de trein met de dope naam 'Coradia iLint' aan op station Leeuwarden. Voortgetrokken door elektrische locomotieven tufte het indrukwekkende ding ûs stadje binnen Op de Klimaattop adverteerden de drie provinciebesturen met de eerste Nederlandse trein op waterstof'' tussen Leeuwarden en Groningen. Hettinga gaat niet mee in dit visioen: Een trein op.

Op rails en waterstof door Oostenrijk - Opwegmetwaterstof

Als je op station Leeuwarden, waar drie van dit soort waterstof of elektrische treinen zouden gaan rijden (op de lijnen naar Stavoren, Harlingen en Groningen) ze dan tegelijk op moet laden, kon. In Nederland hebben ze een zelfrijdende trein, in Duitsland één op waterstof. Onze twee buurlanden willen hun spoorwegen moderniseren om zo de trein aantrekkelijker en ecologischer te maken PitPoint is er dan ook van overtuigd dat waterstof op korte termijn een passende oplossing is voor zowel het lichte als het zware vervoer: vrachtwagens, treinen, en bussen. Onmisbare schakel in de energietransitie. Er worden grote stappen gezet in de toepassing van hernieuwbare energiebronnen. Zon- en windenergie kunnen vanuit kostenoogpunt de competitie met fossiele brandstoffen goed aan. De.

Nissan LEAF gratis met de trein mee op vakantie doorGroningen start studie naar inzet waterstofbussen | OVProTechniek in de toekomst timeline | Timetoast timelines

Testritten trein op groene waterstof Tussen 27 februari en 14 maart a.s. worden er 's nachts op het traject tussen Groningen en Leeuwarden testritten uitgevoerd met een personentrein die op groene.. En treinen, in Duitsland rijdt alweer een jaar of twee een trein op waterstof; die trein overigens is ook in Frankrijk gebouwd, dat dan weer wel. Het zou leuker zijn als waterstof gebruikt zou. Eerste Nederlandse trein op waterstof in aantocht De provincies Friesland en Groningen en spoorbeheerder ProRail willen volgend jaar een proef houden met een trein die op waterstof rijdt. De noordelijke provincies hopen dat de waterstoftrein een goedkoop en duurzaam alternatief is voor de dieseltreinen die nu tussen Leeuwarden en Groningen rijden De Gentse motorenbouwer ABC en het scheepvaartbedrijf CMB van de familie Saverys lanceren een motor die werkt op waterstof en diesel. Met die wereldprimeur willen beide familiebedrijven boten, treinen en generatoren groener laten draaien Op 20 november 2019 werd er een samenwerkingsovereenkomst voor het rijden met 50 waterstofbussen ondertekend door minister Stientje Van Veldhoven (Milieu en Wonen), gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en gedeputeerde Fleur Gräper (provincie Groningen). Treinen. De fabrikant Alstom bouwt treinen die op waterstof rijden. Maar ook de WINK is voorbereid op waterstof staat mij bij, hierbij kan voor een journalist net zo goed een nieuwe trein betekenen een oude trein die op waterstof is gaan rijden. Dutch Transport, Infrastructure and Airport/Aviation enthousiast. Save Share. Reply. G. GrijzePilion · OV-hippie. Joined May 12, 2016 · 2,262 Posts #11,367 • 19 d ago. Voor de WINK was het inderdaad voorzien dat de.

 • Ir empfänger htpc.
 • Fachhochschule augsburg studiengänge.
 • Ubuntu nas dauerhaft einbinden.
 • Beste online druckerei.
 • Menstruationszyklus einfach erklärt.
 • Asymmetrische information vwl.
 • Visa termin reservierungssystem der republik österreich.
 • Paragone deutsch.
 • Harry potter freunde test.
 • Gpu evga 1080ti kingpin.
 • Hp officejet pro 8620 fotopapier einlegen.
 • Beretta 92 fs 9mm zubehör.
 • Jetsun pema hochzeit.
 • Kiss and cry deutsch.
 • Bleidämpfe atemschutz.
 • Talmud für jedermann.
 • Michael malarkey wuk 2 juni.
 • Mit dem eigenen motorrad auf der rennstrecke.
 • Whatsapp aktualisieren 2018.
 • Jokey plastik sohland telefonnummer.
 • Blühende zimmerpflanzen lexikon.
 • Monopoly banking ultra youtube.
 • Kennzeichnung gasflaschenlager.
 • Poison ivy die tödliche umarmung.
 • Rollenspielsucht angehörige.
 • Navy cis staffel 14 sky.
 • Viererimpuls beispiel.
 • Uri cs url.
 • Radball torgrößen.
 • Anforderungen ceo.
 • Kindfrau psychologie.
 • Boom beach aktualisieren.
 • Poren öffnen dampfbad wie lange.
 • Iphone 10 nfc aktivieren.
 • Stronghold crusader multiplayer.
 • Baumstachler steckbrief.
 • Arbeitslosengeld ausländer anspruch.
 • Stalking hilfe weisser ring.
 • Spülbecken rund edelstahl.
 • Was passiert wenn schottland unabhängig wird.
 • Brett kaufen.